Inspiratie voor het inrichten van een kleine keuken

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/b5badf97-d8ec-47c2-89de-e079e60c0b2d/Kleine%20keuken.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Een keuken is een functionele en praktische ruimte in je huis. Maar het inrichten ervan kan net zo leuk zijn als het inrichten van de woonkamer of slaapkamer. Voor mensen met een kleine keuken wordt het vaak als lastig gezien om de keuken op een originele manier in te richten. Maar soms vergeten we hoeveel potentie een kleine keukenruimte heeft. Met een beetje fantasie, creativiteit en knutsel vaardigheden kan iedereen zijn keuken op een leuke manier indelen. En met deze zes tips tover jij jouw keuken gemakkelijk om tot een kookparadijs! 


Een middagje opruimen 

Ga met een kritische blik door je keuken. Welke spullen gebruik je nog en welke eigenlijk niet? Gooi deze spullen dan weg of doneer ze. Overbodige spullen maken een kleine keuken alleen nog maar kleiner, terwijl een opgeruimde keuken er direct groter uit ziet.  


Houdt het aanrecht leeg 

Tenzij je natuurlijk bezig bent in de keuken. Maar wanneer je niet bezig bent met koken/bakken/frituren/stomen, houdt dan je aanrecht leeg. Doe dit door, bijvoorbeeld, gebruik te maken van magnetische strips waar je jouw messen aan kan hangen, een gemonteerd droogrek voor de vuile vaat (vooral handig voor de hele kleine keukens zonder vaatwasser) en haakjes voor handdoeken en kookhandschoenen. Op deze manier houdt je de drukte uit het directe zicht en blijft je keuken er opgeruimd en netjes uitzien.   


Het dubbele effect van het keuken- of kookeiland 

Je kunt ervoor kiezen het keukeneiland langs de muur te plaatsen of midden in de ruimte, met of zonder bar. Kies wat het beste past bij jouw ruimte. Een kookeiland is niet alleen leuk, maar ook nog eens multifunctioneel. Het creëert namelijk niet alleen extra aanrechtruime, maar ook extra opbergruimte. Ondanks dat een keukeneiland wel wat plek inneemt, lijkt jouw keuken er niet kleiner door. 


Zorg voor leuke schoonmaakmiddelen 

Schoonmaken moet. Daar kun je helaas niet onderuit komen. Maar in plaats van al die plastic, saaie verpakkingen, kun je er ook voor zorgen dat de schoonmaakspullen matchen bij het interieur van je keuken. Haal wat leuke potjes in huis en geit je schoonmaakspullen over. Een glazen zeepdispenser of klassieke houten afwasborstel zien er ook al veel leuker uit dan de standaard plastic verpakkingen van de supermarkt.  


Breng wat leven in de keuken 

En hiermee bedoelen we niet heel veel mensen. Hoewel een keukenfeestje hartstikke gezellig kan zijn – zeker met een mooi keukeneiland, wat barkrukken en een paar lekkere hapjes – boedelen we met leven hier planten. Planten zijn namelijk altijd een makkelijke manier om een ruimte wat meer sfeer te geven. Daarnaast hebben ze nog het voordeel dat ze ook luchtkwaliteit om zich heen verbeteren. En wanneer je geen plek kunt vinden voor een mooie plant is een hangplant altijd nog een oplossing! 


Zorg voor goede verlichting 

De juiste verlichting hangt af van hoe jij jouw keuken gebruikt. Ga jij liever voor een gloeilamp, daglichtlamp of schemerlamp? Ben jij vooral 's ochtends in de keuken te vinden? Dan is het vaak fijn om een koele lichte gloed in je keuken te hebben. Een verfrissend en koel licht maakt ons wakker en kan jouw helpen bij een goede start van de dag.  

Of ben jij juist 's avonds in de keuken te vinden, uren lekker te kokkerellen, rustig met een wijntje erbij en een gezellig muziekje op de achtergrond? Dan is misschien een warm licht meer wat voor jou. Een warmer licht zorgt namelijk voor ontspanning. Heerlijk als je in je keuken wilt bijkomen na een lange dag op het werk.  

Altijd handig wanneer je een optische illusie wilt creëren van ene grotere keuken zijn ramen. Ramen zorgen namelijk voor veel natuurlijk licht, wat vaak de illusie creëert van een grotere ruimte. 



Hoe zorg jij ervoor dat jouw keuken een echt kookparadijs wordt? Laat het ons weten! Deel je mooiste interieur foto met ons via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen!

Delen: