Huizenmarkt 2018

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/36aec627-04d7-474a-a360-1560337a7c01/Huizenmarkt_2018.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Huizenmarkt 2018: wat zijn de voorspellingen?

Saai is het dit jaar niet geweest in de huizenmarkt. Nu 2018 voor de deur staat zijn er veel nieuwe geluiden en worden er allerlei verwachtingen en voorspellingen uitgesproken. Wij hebben de laatste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet. 


Wat gaan de huizenprijzen doen?

Volgens de economen van diverse grote banken zullen de huizenprijzen verder stijgen. De verwachting is dat de prijzen circa 5 procent omhoog gaan. Woningen stijgen dus nog steeds in waarde, maar de stijging zet minder rap door dan in 2017.


Afkoeling woningmarkt

Men verwacht dat de woningmarkt in 2018 licht zal afkoelen. De krapte op de toekomstige huizenmarkt is nog lang geen verleden tijd, maar de wat hogere rentestanden en de prijsstijgingen zorgen voor een verslechterde betaalbaarheid. Volgens onder meer de Rabobank leidt dit ertoe dat er volgend jaar minder woningen verkocht zullen worden. Ook economen van ABN AMRO gaan uit van een daling van 5% in het aantal woningverkopen. Hoewel er dus nog steeds sprake is van een hoge prijsstijging, vlakken de prijzen af. Dit alles zal er naar alle waarschijnlijkheid toe leiden dat we niet te maken krijgen met oververhitting in huizenmarkt 2018.


Wat betekent dit nou voor jou?

Misschien ben je toe aan je eerste woning of ben je op zoek naar nieuwe kopers, omdat je uit je huis bent gegroeid of toe bent aan een volgende stap. Wat is dan wijsheid, met deze huizenmarkt 2018 ontwikkelingen in je achterhoofd? Als huizenbezitter kan het een perfect moment zijn om je huis te verkopen. Misschien wilde je eerder al weg, maar stond jouw woning nog onder water. Nu dat niet meer het geval is kan het nieuwe jaar een mooi moment zijn om in actie te komen. Als je juist een droomhuis wilt kopen, is dit, zeker als je buiten de Randstad zoekt, ook geen verkeerd moment. Omdat de verwachting is dat de rente een stijging inzet, verlaagt je maximale hypotheek verder. Daardoor kun je prima alvast beginnen met oriënteren.


Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: