Studenten bouwen eigen Tiny House

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/1a9257b3-ecc3-474c-920d-2433eb52e362/tim-gouw-227623-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Waarom bakken met geld uitgeven aan een klein 10x10 meter appartementje met chagrijnige huisbaas en vervelende huisgenoten, wanneer je ook gewoon je eigen huis kan bouwen? Drie studenten besloten zelf te investeren in hun eigen Tiny House voor hun studentenperiode. 


Geen huurkosten? Bouw je eigen huis!

Studeren kost veel geld, zeker in Amerika. Maar ook in Nederland zijn studenten veel geld kwijt aan het betalen van de studie en studiematerialen, waaronder boeken. Studenten die vervolgens het ouderlijk huis verlaten en ‘op kamers gaan’ zijn ook nog eens een grote som geld kwijt aan de huur, gas, elektriciteit, licht en voedsel. 


Bradley vond het allemaal te duur. Nadat hij een periode bij zijn ouders had gewoond om geld op te sparen besloot hij zijn eigen huis te bouwen. Geen huurkosten meer in de toekomst. Geen keuken of badkamer die je moet delen met nog vier anderen. 

Tussen de 12 en 15 duizend euro kostten het deze drie studenten om hun eigen Tiny House te bouwen waar ze de rest van hun studentenleven (en misschien zelfs daarna) in alle rust kunnen wonen. Geen vervelende huisbazen, luide huisgenoten of dure rekeningen voor de huur. 


Van schoolproject naar eigen huis

Gabrielle Grace uit Nieuw-Zeeland, bouwde haar Tiny House voor een project op school. Op haar twintigste vond ze de perfecte locatie voor haar huis in Wellington. En voor de rest van haar leven heeft ze nu een hypotheek-vrij en verplaatsbaar huis!

Nu hebben de meeste studenten niet zomaar twaalfduizend euro op hun rekening staan. Maar een optie is het wel. Zeker omdat je er de rest van je leven profijt van zult hebben. Misschien heb je wel een handige oom die kan helpen met bouwen. 


Met donaties jouw studentenhuis financieren

Joel Weber, een design student aan de Universiteit van Texas, lostte het financiën probleem op door middel van donaties en wat vindingrijkheid. Het kostte hem uiteindelijk US$15,000, wat neerkomt op bijna 13,000 euro. Maar de rest van zijn leven heeft hij geen studieschuld door huurkosten en ook in de toekomst betaalt hij geen huur voor zijn woning. 

Daarnaast zijn de Tiny Houses van Bradley, Gabriella en Joel nog enigszins luxe ingericht. Ga je voor een wat meer minimalistische stijl zul je natuurlijk ook minder geld kwijt zijn. De studentenperiode is immers niet echt een tijd in je leven gekenmerkt door luxe en dure spullen. 


Tiny Houses voor Nederlandse studenten

Studentensteden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam raken behoorlijk vol en het vinden van een kamer wordt voor velen steeds lastiger en duurder. Wie weet kunnen Tiny Houses ook wel het probleem voor Nederlandse studenten oplossen in de toekomst. Tiny Houses zijn niet alleen voor starters, maar kunnen ook een alternatieve optie vormen voor studenten op de woningmarkt. 


Wil jij altijd op de hoogte zijn van het nieuws rondom Tiny Houses, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief, of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram!

Delen: