Zelf zonder makelaar je huis verkopen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/1170fe5b-4f77-4859-9539-c8b251ba8308/Zelf_zonder_makelaar_je_huis_verkopen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Zelf je huis verkopen zonder makelaar? Volg ons stappenplan!

 Zelf een huis verkopen zonder makelaar wordt steeds populairder. Niet zo gek, want je bespaart op deze manier een flinke som geld. Maar: het vergt ook veel tijd en er komt behoorlijk wat bij kijken! Speciaal voor jou hebben we daarom de belangrijkste stappen op een rijtje gezet. Zo zie je niets meer over het hoofd als je zelf je huis wilt verkopen zonder makelaar.

1. Een goede voorbereiding….

… is het halve werk. Begin met het vaststellen van de vraagprijs. Daarnaast is dit hét moment om eventuele reparaties te verrichten en jouw woning er spik en span uit te laten zien. Hou ook alvast een paar bezichtigingsdagen in je agenda vrij.

2. Adverteren

Welke kanalen ga je inzetten om je woning optimaal te promoten? Er zijn verschillende mogelijkheden, on- en offline. Zorg bovendien dat je mooie foto’s maakt, ook van de nabije omgeving. Hoe aantrekkelijker je advertentie eruitziet, hoe beter! Maak daarnaast alvast informatiepakketjes voor geïnteresseerden. In zo’n pakket stop je bijvoorbeeld de foto’s en de bouwtekening, net als een factsheet met de belangrijkste kenmerken en de indeling van de woonruimte.

3. Huisbezichtiging

Prik een datum voor een ‘Open Huis’. Zo geef je in korte tijd zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid om jouw woning te bewonderen. Zo’n huisbezichtiging levert je bovendien minder stress op. Vergeet vooral niet de welbekende appeltaart in de oven te zetten! 

4. De onderhandelfase

Er zijn serieuze belangstellenden. Spannend! Neem de tijd voor de onderhandelingen en doe dit als het even kan altijd met iemand anders.

5. Koopovereenkomst opstellen

Gefeliciteerd! Je hebt een koper gevonden en zijn of haar hypotheek is rond. Nu kun je aan de slag met een koopovereenkomst. Op de website van Vereniging Eigen Huis vind je een kant-en-klare overeenkomst die je alleen nog maar hoeft aan te passen met de juiste gegevens. Op naar de handtekeningen!

6. Overdracht

Maak in overleg met de kopers een afspraak bij de notaris voor de overdracht. Noteer op de overdrachtsdatum ook de meterstanden en pas je opstal- en inboedelverzekering op tijd aan.

Veel succes met het zelf verkopen van je huis - zonder makelaar!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: