Privacy

Promodomo B.V. (hierna ook: “Promodomo” of “we”, “wij” en “ons”), gevestigd aan Baronie 54, Alphen aan den Rijn, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Je vindt onze contactgegevens helemaal onderaan dit privacy statement. Wanneer je de website van Promodomo op https://www.promodomo.nl (hierna: “de Website”) bezoekt en/of een bestelling plaatst, verwerken we diverse gegevens van je. Dit doen we voor verschillende doeleinden. Hieronder lees je welke gegevens wij verwerken en voor welk doel we dat doen. Het begrip “verwerken” is overigens heel breed. De wet verstaat daar alle handelingen onder vanaf het moment van verzameling tot het moment van vernietiging. Ook het tijdelijk opslaan van jouw gegevens valt onder het begrip verwerken.

Wij nemen jouw privacy natuurlijk zeer serieus en zullen informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Uiteraard vertellen we je in dit privacy statement ook welke rechten jij hebt en hoe je die kunt uitoefenen.


Persoonsgegevens die wij verwerken

Promodomo verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer


Wat gebeurt er bij het doorlinken via de website?

De Website bevat mogelijk hyperlinks waarmee je, als je erop klikt, de Website verlaat en op de website van een andere partij terecht komt. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud van websites van andere partijen en over de producten en/of diensten die daar worden aangeboden. Ook weten wij niet hoe er op die andere websites met jouw gegevens wordt omgegaan. Dit Privacy Statement heeft alleen betrekking op (persoons)gegevens die via de Website zijn verkregen. Wij kunnen geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid accepteren voor de websites van andere partijen en de wijze waarop zij met jouw (persoons)gegevens omgaan.


Bijzondere en/of gevoelige gegevens

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected], dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Promodomo verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om de Website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren door het analyseren van jouw gedrag op de Website;
  • Om de Website goed te laten functioneren;
  • Om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
  • Om jouw persoonlijke account te beveiligen;
  • Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten;
  • Voor het verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder;
  • Om jou te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
  • Om jou (gepersonaliseerde) aanbiedingen en informatie te sturen en om onze producten en diensten af te stemmen op jouw behoeften;
  • Voor het afhandelen en verwerken van jouw betaling;
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren;
  • Om een eventuele ontbinding van de overeenkomst te kunnen verwerken;
  • Om service te kunnen bieden nadat jouw bestelling is geleverd;
  • En Promodomo verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.


Hoe lang bewaren wij de persoonsgegevens

Promodomo bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende

bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Type gegevensBewaartermijn
Bezoek aan de Promodomo website:IP adresCookiesLocatieDeze gegevens worden na twee jaar inactiviteit op onze website verwijderd
Promodomo account: 
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres
Account aanmaken via social media: Openbaar profiel
E-mailadres
Zolang jij een account hebt en deze actief gebruikt slaan wij deze gegevens op. Wanneer je twee jaar lang niet meer actief bent geweest op je account worden deze gegevens verwijderd uit onze database. Natuurlijk verwijderen wij ook deze gegevens wanneer je jouw account opheft.
Nieuwsbrief ontvangen:E-mailadresWij slaan jouw e-mailadres voor de nieuwsbrief op zolang jij staat ingeschreven voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Wanneer jij je uitschrijft zullen wij je e-mailadres verwijderen.
Bieden op een woning:E-mailadresTelefoonnummerDeze gegevens worden na twee jaar inactiviteit op onze website verwijderd
Bellen naar Promodomo’s voicemail:GesprekGegevens verstrekt in het gesprekDeze gegevens worden na twee jaar inactiviteit op onze website verwijderd
Tonen van interesse in een woning:E-mailadresTelefoonnummerDeze gegevens worden na twee jaar inactiviteit op onze website verwijderd
Jouw woning claimen:AdresE-mailadresNaam* Telefoonnummer*Deze gegevens worden na twee jaar inactiviteit op onze website verwijderd

* Deze gegevens worden alleen opgeslagen als deze door jouw zijn opgegeven op onze website. 


Delen van persoonsgegevens met derden

Promodomo deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Promodomo blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Promodomo jouw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming. 


Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken als Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door Facebook, LinkedIn en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven). Lees de privacyverklaring van Facebook, LinkedIn en Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met je persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.


Google (Analytics)

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de Website gebruiken en hoe effectief onze AdWords-advertenties bij Google zoekresultaat pagina's zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Voor informatie over hoe Google compliant is aan de GDPR heeft Google specifieke pagina’s: Google Cloud en de GDPR en wat Google doet op het gebied van databescherming.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan ons te kunnen verstrekken en om Promodomo als adverteerder informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.


Hotjar

Met de tool Hotjar kunnen we zien waar we bezoekers op de website klikken en in welke mate bezoekers naar beneden scrollen op pagina’s. Deze gegevens worden volledig geanonimiseerd en zijn dus niet naar personen te herleiden.

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy


Heap

Ook Heap is net als Google analytics voor het bij houden hoe gebruikers de website gebruiken en om te meten hoe effectief onze campagnes zijn. Voor informatie over hoe Heap compliant is aan de GDPR kunt u naar deze pagina gaan: https://heapanalytics.com/privacy 


Intercom

Intercom is een berichten platform, waaruit Promodomo reageert op e-mail en contactformulier reacties. In Intercom worden alle e-mail adressen automatisch geanonimiseerd. 

https://www.intercom.com/terms-and-policies#privacy


Kenticocloud

COMING SOON 


Profilering

Op basis van gedrag op de Website worden met marketinglijsten profielen aangemaakt, zodat we bezoekers relevante advertenties kunnen tonen op basis van de marketing cookies. Hiermee krijg je als bezoeker relevante advertenties te zien, aangezien dit aansluit bij je eerder getoond gedrag op de Website. Hiermee hopen we je nog beter te kunnen informeren over onze diensten en artikelen. Deze gegevens zijn niet te herleiden naar een specifiek persoon.


Nieuwsbrief & Mailchimp

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over nieuws op het gebied van de huizenmarkt, onze diensten en aanverwante zaken. Je e-mailadres wordt alleen met je expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Tot die tijd worden de gegevens opgeslagen. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Jouw gegevens zullen we nooit aan derden verstrekken ten behoeve van commerciële doeleinden van deze derden, zonder dat jij ons daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

Het platform waarmee wij brieven versturen is Mailchimp. Mailchimp slaat alleen e-mail adressen op. 

https://mailchimp.com/legal/privacy/


Gebruik van cookies of vergelijkbare technieken

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Promodomo gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig. 

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Promodomo gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de Website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de Website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. 

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor instructies de Help-sectie van je browser. 

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Via onze website worden diverse cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden welke pagina's veel worden bezocht en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de Website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. 

Met de tool Cookiebot worden cookies geblokkeerd waarvoor toestemming gegeven dient te worden. In deze cookiebar kun je direct aanvinken welke soort cookies geplaatst mogen worden. Wil je weten welke cookies we precies gebruiken? Onderstaand overzicht geeft je inzicht in welke cookies worden geplaatst door welke tooling en met welk doel. 

ONZE COOKIE SCAN REPORT KUNT U HIER INZIEN: 

Wilt u de beste website ervaring en op u afgestemde informatie? Vink dan alle vakjes aan. Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: www.promodomo.nl

Cookies aanpassen? Klik hier Verander of wijzig uw cookie toestemming


Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Alle gegevens die je met Promodomo uitwisselt via onze Website, worden versleuteld met SSL beveiliging op basis van het HTTPS protocol. Gegevens die je achterlaat door het invullen van een formulier, worden opgeslagen in de database van ons Customer Relationship Management systeem. De data wordt opgeslagen conform de actuele wetgeving en overeenkomstig de ISO27001 norm.


Verwerkingsovereenkomsten

Met alle bedrijven die gegevens van ons verwerken hebben we een verwerkersovereenkomst getekend. Hierin is o.a. vastgelegd waar de persoonsgegevens voor mogen worden verwerkt en welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden waar de persoonsgegevens worden opgeslagen. Ook staat hierin dat de degenen die de gegevens verwerkt, hier vertrouwelijk mee om moet gaan en niet op eigen houtje voor een heel ander doel mag gaan verwerken dan in de verwerkersovereenkomst staat.


Uitsluiten van gegevensverzameling 

Als je geen prijs stelt op het vastleggen van jouw geanonimiseerd bezoekgedrag, kun je ervoor zorgen dat “Google Analytics” géén gegevens vastlegt in cookies. Je dient hiervoor een plugin te installeren in de web browser. Klik hier voor een overzicht van opt-out plugins voor diverse browsers.

Wil je helemaal geen cookies accepteren tijdens je bezoek aan promodomo.nl? Pas dan de privacy instellingen van je browser aan, of wijzig je cookie voorkeuren voor onze Website.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar [email protected] Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Promodomo zal binnen vier weken na je verzoek schriftelijk aan je mededelen of zij aan jouw verzoek tot verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen zal voldoen. Indien Promodomo niet aan je verzoek zal voldoen, zal zij de reden daarvan aangeven.

Wanneer je je account verwijdert, zal Promodomo alle informatie over jou vernietigen of anonimiseren.

Promodomo wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om

een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Tot slot

Heb je na het lezen van dit privacy statement nog vragen over de bescherming van je gegevens tijdens het bezoeken van de Website? Neem dan gerust per e-mail ([email protected]) contact met ons op. Dit privacy statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt op de Website.


Contactgegevens:

www.promodomo.nl; Baronie 54, 2404XG Alphen aan den Rijn; 0851301560

T.P. de Gelder is de Functionaris Gegevensbescherming van Promodomo Hij/zij is te bereiken via [email protected]