Prettig en comfortabel wonen met Feng Shui

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/efffbc1c-58db-40ad-a9a4-c354d7f70cb2/backlit-clouds-dawn-415380.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Feng Shui, de filosofie van wind en water. Meer dan 3000 jaar geleden begon deze filosofie zich te ontwikkelen in China. Tegenwoordig is het een serieuze methode voor het inrichten van je huis. Iedereen heeft er wel eens gehoord van goede en slechte Feng Shui. Maar wat het precies inhoudt en hoe je het toepast op jouw leefomgeving is niet voor iedereen duidelijk. 

Energiestromen

De letterlijke vertaling van Feng Shui is 'wind en water'. Deze twee natuurverschijnselen zorgen voor energiestromen, overal om ons heen, die invloed hebben op ons geluk en welzijn.  Nu is het bij Feng Shui de bedoeling dat deze energiestromen in balans zijn, door middel van de juiste inrichting, het gebruik van de juiste kleuren en materialen. 


Wanneer de energiestromen niet in balans zijn, spreek je van een slechte Feng Shui en dit kan je leven op een negatieve manier beïnvloeden. Denk maar eens aan een stoffige, muffe en grijze kamer waar alle meubels chaotisch zijn neergezet. Daar wordt niemand vrolijk van. Het vermindert je humeur. Volgens de filosofie van Feng Shui wordt je in zo'n kamer negatief beïnvloed, doordat de energiestromen in de kamer niet in balans zijn. 


Maar wanneer je een nette, opgeruimde kamer met lichtere, rustige kleuren voor je ziet, dan verbeterd dit juist jouw humeur. In een kalme kamer - waar de energiestromen in balans zijn - zijn de mensen vaak ook in balans. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijk als positief worden ervaren. 

De Drie Basisprincipes van Feng Shui

Bij Feng Shui draait het allemaal om drie basisprincipes:

  1. Alles is voortdurend aan verandering onderhevig
  2. Alles is met elkaar verbonden
  3. Alles leeft


het eerste principe verwijst niet alleen naar de wereld om jou heen, maar op alles in de wereld. Dus ook op jou. Jij en de wereld om je heen veranderen voortdurend en daarom is balans zo belangrijk. Om te vinden en om het te behouden. Het tweede en derde principe slaan weer terug op de energiestromen. De energiestromen verbind materialen, kleuren, meubels en personen en hierdoor beïnvloed alles elkaar. Met het principe 'alles leeft' wordt dan bedoeld dat alles een energiestroom heeft. 


Feng Shui is geen wondermiddel dat al jouw problemen gaat oplossen. De energiestromen kunnen niet zorgen dat jij je droombaan krijgt of slaagt voor je test. Het idee achter Feng Shui is dat het voor één derde van je levensgeluk, harmonie en rust kan zorgen in jouw leven. De rest van jouw succes hangt nog steeds af van jouw eigen keuzes en jouw wil. Wel kan Feng Shui je rust geven, mentaal en fysiek, waardoor jij makkelijker je doelen kunt bereiken. 

Positieve Feng Shui in Jouw Huis



Er zijn meerdere manieren om jouw huis Feng Shui te maken. Hier geven we je acht makkelijke tips die iedereen zonder al te veel moeite kan toepassen op zijn of haar huis!

  1. Rechthoekige kamers zijn goed voor de Feng Shui. Nu kan je niet zomaar de muren in het huis verplaatsen wanneer de kamer niet rechthoekig is. Maar je kunt wel gebruik maken van kasten, een muurtje, gordijnen of een kamerscherm om een niet-rechthoekige ruimte rechthoekig te maken. 
  2. Positieve Feng Shui kan ook komen van voorwerpen die een positieve lading of betekenis hebben. Zo werkt het goed om een familieportret in de (woon)kamer te hebben. 
  3. Slecht voor de Feng Shui is wanneer je een spiegel voor de voordeur hebt hangen. Dit is namelijk slecht voor de energiestromen. 
  4. Kamerplanten, in allerlei vormen, werken goed tegen de slechte energie die uitspringende hoeken met zich mee kunnen brengen.
  5. Tweedehands meubels kunnen slechte energie met zich meebrengen. Om dit te voorkomen kun je deze meubels met wierook zuiveren. 
  6. Zitmeubels kunnen het beste in de vorm van een vierkant, rechthoek of achthoek worden geplaatst
  7. Zorg  er als laatste voor dat bezoekers met hun gezicht naar de deur zitten, of op zijn minst uitzicht hebben op een deur. Dit creëert meer comfort. 
  8. Ook een Boeddha beeldje in de kamer werkt goed voor Feng Shui. Een Boeddha beeldje brengt namelijk chi-energie in een kamer. Chi-energie staat voor adem, levenskracht of spirituele energie en heeft een positieve invloed op de Feng Shui. Let hierbij wel op waar je het beeld plaatst. Zo is het belangrijk dat het beeldje op ooghoogte wordt geplaatst. Daarnaast wordt het aangeraden om Boeddha met zijn gezicht naar de deur te plaatsen, zodat hij gefocust is op de energiestromen die de kamer binnenkomen.


Geloof jij in de krachten van Feng Shui of heb jij hier ervaring mee? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram! Of deel een mooie foto van jou Feng Shui interieur met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen! 

Delen: