Smudge je huis - klaar voor de verkoop en de lente

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/1f8e8a34-5605-4d70-abaf-e5124712ccb0/sarah-dorweiler-357959-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Iedereen heeft wel eens gehoord dat de geur van een appeltaart helpt bij de verkoop van jouw huis. Maar door de tijd is er nooit concreet bewijs gekomen dat de geur van een appeltaart ook daadwerkelijk altijd werkt. Maar tegenwoordig is er iets nieuws: je huis smudgen voor een neutralere geur. Er zijn zelfs onderzoeken die stellen dat een neutrale geur in je huis zelfs beter werkt dan de geur van appeltaart. Welke geur jouw voorkeur ook is, de geur rondom en in je huis is ongetwijfeld belangrijk als je wilt dat jouw huis een goede eerste indruk maakt bij een bezichtiging. Maar wat is smudgen nou eigenlijk? 


Wat is smudgen?

Smudgen is het reinigen van je huis waarbij je de negatieve energie vervangt door positieve energie door het gebruik van gedroogde kruiden. Er zijn veel verschillende manieren en meerdere soorten planten die kunnen worden gebruikt voor het smudgen van jezelf of je huis. Een veel voorkomende manier van smudgen - en een manier die makkelijk zelf te doen is - is door het verbranden van een smudge stick, gemaakt van het kruid salie, en de rook te verspreiden door je huis. 

Smudgen, oftewel het reinigen van je huis, wordt gebruikt voor verschillende redenen. Het wordt vaak gebruikt om een huis te reinigen nadat de bewoners ziek zijn geweest, wanneer er nieuwe mensen gaan wonen in een huis, om de nieuwe seizoenen te vieren, de dag goed te beginnen of een ontspannen sfeer in het huis te brengen. 


De voordelen van smudgen

Het is bewezen dat smudgen mensen een ontspannen gevoel kan geven. Het kan je energie positief stimuleert en daarmee je concentratie verhogen. Daarnaast is bewezen dat zelfs je nachtrust erop vooruit gaat wanneer je huis bij regelmaat wordt gereinigd door een smudge ritueel of ceremonie. 

Sommige mensen noemen deze manier van je huis schoonmaken een ‘natuurlijke anti-depressiemiddel’. Er zijn zelfs onderzoeken die dit ritueel beschrijven als een antidepressiva zonder de bijwerkingen!

Het reinigen van je huis door middel van smudgen is niet alleen spiritueel, maar wordt ook door wetenschappelijk onderzoek aangeraden. Een onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het verbranden van een smudge stick in je huis helpt bij het weghalen van schadelijke bacteriën in de lucht. 


Hoe kan je het zelf doen?

Er zijn vele rituelen en ceremonies voor smudgen, maar de diversiteit aan mogelijkheden laat jou zelf kiezen welke manier het beste werkt voor jou. Een smudge stick is makkelijk te maken. Bind kruiden samen tot een bundeltje die je kunt opbranden en laat het kruidenbundeltje voor gebruik ongeveer zeven tot tien minuten drogen. 

Wanneer je jouw eigen smudge stick hebt gemaakt kun je deze gemakkelijk aansteken en zorgen dat de stick goed vlam vat aan de bovenkant. Wanneer de smudge stick goed vlam heeft gevat kun je de vlam doven, waarbij de stick nog wel moet blijven gloeien en roken. Vooral de rook is belangrijk, aangezien de rook het middel is waarmee de negatieve energie wordt verwijderd om ruimte te maken voor positieve energie. 

Tijdens het verbranden van de kruiden kun je de rook verspreiden door je gehele huis. Je kan hierbij rustgevende muziek opzetten om zelf ook een ontspannen gevoel te krijgen. 

Wanneer je je ramen openzetten tijdens het reinigen kan de negatieve energie makkelijk je huis verlaten. 

Uiteindelijk zorgt het smudgen van je huis vaak voor een neutrale geur, neutrale of positieve energie en een schoon gevoel. Dit kan onbewust gunstige effecten hebben bij de verkoop van je huis. Want een net en schoon huis geeft nou eenmaal een veel betere eerste indruk bij bezichtigingen dan een rommelig huis waar de bacteriën rondzweven. 

Of jij je daadwerkelijk beter gaat voelen door je huis te ‘cleansen’ hangt voor een groot deel van jou af. Het smudgen lijkt voor steeds meer mensen te werken en in Amerika zijn er zelfs mensen die dit voor hun beroep doen. Of jij er persoonlijk voordeel aan hebt zul je alleen weten door het zelf te proberen. In ieder geval brengt smudgen een neutrale geur in je huis die de eerste indruk kan verbeteren en de verkoop van je huis kan vergemakkelijken!

Delen: